Onze visie


Al vanaf 1999 zijn we in de praktijk "Huidtherapie Haaften" bezig met het behandelen van patiënten met diverse klachten zoals huidproblemen en overbeharing. Wat wij nastreven, is optimale zorg en aandacht voor de patiënt en zijn/haar probleem.

Uw huid is onze zorg?
Als paramedisch huidtherapeut zijn wij opgeleid om tal van huidproblemen efficiënt en met zorg te behandelen, zoals bij oedeem, acne, littekens, steelwratjes etc. In onze praktijk gaan we nog een stap verder! Wij bieden u de kans om niet alleen op korte termijn resultaat te krijgen, wij willen met u ook aan de lange termijn resultaten werken! Wij werken holistisch, ofwel wij gaan ervan uit dat lichaam en geest nauw samenwerken en elkaar kunnen beïnvloeden. Dus niet alleen huidzorg, ook coaching zorg voor uzelf.

Biologische huidzorg
Daar de huid de allerbeste - natuurlijke - zorg verdient, leren wij u op welke natuurlijke manier u zelf kunt werken aan het herstellen van uw huid. Wij werken wanneer mogelijk met biologische en puur natuurlijke producten. "U wilt toch ook de beste biologische zorg voor uw huid?"

Wat bieden wij?
We werken vanuit ons hart en staan voor u klaar met oprechte aandacht en goede - biologische - zorg!

U mag van ons verwachten:
  • huidtherapeutische zorg: de reguliere huidtherapeutische behandelingen;
  • holistische huidzorg: we kijken naar uw lichaam en geest als één geheel. Daarbij maken we o.a. gebruik van darmtherapie, adviezen over leefstijl, voeding en stress;
  • huidcoach: mentale coachting tijdens huidbehandelingen (NLP);
  • biologische huidzorg: biologische producten voor uw huid.

Wij bieden naast goede huidbehandelingen ook inzicht in het verzorgen van een - aangedane - huid en het verbeteren van de huid op langere termijn. Tevens hebben we kennis en ervaring over het verbeteren van het immuunsysteem (o.a. vanuit de darmen) en kunnen wij u helpen met voeding- en leefstijl adviezen ten behoeve van een gezonde huid. Uiteraard zijn wij geen (natuur-) diëtisten, wel zijn wij huidtherapeut met een uitgebreide kennis over de relatie huid, darmen en voeding en hebben daar de nodige aanvullende opleidingen voor gevolgd. Wij werken wel graag samen met (natuur-) diëtisten en andere (para-)medische disciplines.

Het holistische principe onderscheidt ons van vele andere therapeuten. Wij kijken naar u als mens en helpen u waar mogelijk ook naar een gezonder lichaam, een gezondere huid en mogelijk ook naar een gezondere kijk op u zelf en uw leven. Persoonlijke coaching tijdens de behandelingen is geen uitzondering in onze praktijk, het 'hoort er gewoon bij' vinden wij! Uw eigen rol in uw herstelproces is uiteraard van groot belang en daar willen wij u te allen tijde bij helpen!

Hoe werken wij?
"Wat is uw hulpvraag en wat is er aan de hand?" Om een goed en helder beeld van uw hulpvraag en de klacht(-en) te krijgen, werken we in onze praktijk met anamneseformulieren. Een anamnese betekent simpelweg de voorgeschiedenis van u met betrekking tot de huidklacht, informatie over relevante omstandigheden van de ziekte en vragen over leefstijl, medicatiegebruik, stress en bijvoorbeeld voeding. Hoe meer informatie wij voorafgaand aan het consult ontvangen, des te beter kunnen wij u tijdens het consult adviseren en van daaruit een behandelplan met u op stellen.

"Wat kunnen wij voor u gaan doen?" Een duidelijke uitleg over de aandoening en de behandelmogelijkheden is in onze ogen absoluut noodzakelijk voor u. Immers, wanneer u snapt wat er aan de hand is en wat er voor behandelmogelijkheden zijn, begrijpt u ook beter wat u er zelf aan kan doen en waarom u iets gaat doen of juist gaat laten. "Kennis, inzicht en acceptatie zijn de sleutels tot verandering".

En wat is uw rol?
Wij geloven ook dat een groot deel van het succes van de behandeling ligt in uw eigen rol. Dat kan betekenen dat u een dieet gaat volgen, voedingssupplementen erbij neemt, en/of de leefstijl aanpast door bijvoorbeeld vermindering van stress, een gezondere leefstijl gaat volgen, gezonder gaat eten, beter leert luisteren naar u eigen lichaam, meer of andere beweging of specifieke bewegingsoefeningen gaat toepassen, aan de slag gaat met psychotherapie, coaching etc. U heeft vast zelf ook de nodige ideeën die u op weg kunnen helpen. Wij denken nu wel met u mee!

Oorzaken huidklachten: darmprobleem? Stress? ...
In de loop der jaren weten wij als huidtherapeut door de studies en alle ervaringen die wij in onze praktijk hebben opgedaan hebben, dat de meeste huidproblemen veroorzaakt worden door niet goed functionerende darmen en/of lever en/of nieren, al dan niet in combinatie met (emotionele en/of fysieke) stress. Voorbeelden van stress voor lichaam en geest kunnen zijn: langdurig medicatiegebruik zoals antibiotica, pijnstillers, stress in relaties of op werk, intensieve sportbeoefening, ongezonde voeding waardoor een voedingstekort ontstaat, relatieproblemen, overlijden, echtscheiding. Tijdens het eerste consult besteden we ook hier aandacht aan. In het vervolgtraject kan - indien gewenst -verder op ingegaan worden door middel van coaching tijdens de behandeling. Alleen al de ruimte krijgen om uw hart eens te luchten, wil al vaak helpen. Ondertussen krijgt u gewoon een huidbehandeling! Het kan ook zijn dat wij u voor sommige aspecten binnen uw behandelplan doorverwijzen naar andere therapeuten (coach, diëtist etc.) of terugverwijzen naar uw huisarts. "Ieder zijn/haar vakgebied!"

Kwaliteit garanderen
Om kwaliteit te blijven garanderen zoeken wij steeds naar de beste behandelmogelijkheden voor alle binnen ons vakgebied voorkomende problemen. Daarvoor volgen we jaarlijks diverse studies, workshops en cursussen.

De best passende aanpak
Kortom, wij willen graag voor u klaar staan en samen met u zoeken naar de best passende aanpak van uw probleem. Wanneer wij onverhoopt zelf niet de passende oplossing kunnen bieden, zullen wij trachten u verder op weg te helpen bij het zoeken naar collega-therapeuten en/of artsen.

Marcelline Goyen, huidtherapeut, lid NVHBezoek onze praktijk voor: Huidtherapie Laserontharing Massages enz.